Bioaktív gyógyszerszennyezők bontása

Pannon Egyetem

TET_15_IN-1-2016-0094

Pannon Egyetem

A Pannon Egyetemen a kutatásvezető a Környezetmérnöki Intézet. A munka során szoros együttműködésben dolgozunk a Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézettel.

Környezetmérnöki Intézet

A Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete 1951 óta foglalkozik az ipari- és kommunális szennyvíztisztítás kutatásával. Szakterületük a biológiai és fizikai-kémiai tisztítórendszerek technológiai tervezése valamint azok vezérlése. Országosan az elsők között - 1987 óta - foglalkoznak szennyvíztisztítók számítógépes szimulációjával. Nagy tapasztalatuk van vegyes technológiák összeállításában, valamint régi és új technológiák vezérlésének összehangolásában. A Környezetmérnöki Intézet több szakértővel is együttműködik, így nagy gyakorlatra tett szert a közös, több szakterületet is érintő fejlesztések megvalósításában. Az elmúlt évben átadásra került két félüzemi, folyamatos üzemű szennyvíztisztító rendszer, amely a biofilmes, valamint az SBR típusú rendszerek kísérleti-fejlesztésében nyújt nagy segítséget.

A Környezetmérnöki Intézet honlapja

Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet

A Műszaki Kémiai Kutatóintézetet a Magyar Tudományos Akadémia intézeteként 1960-ban alapították Veszprémben. 2004-től csatlakozott a Pannon Egyetemhez. Az Intézet 2016. július 1. óta a kari struktúrából kiemelve közvetlenül a rektor alá rendelten működik, és tevékenységét a XXI. század meghatározó technológiai trendjeihez igazodva Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet néven folytatja tovább.

A Bio-nanotechnológiai és Műszaki Kémiai Kutatóintézet honlapja